Pilarinostimet

Pilarinostimet ovat saksinostin rinnalla toinen erittäin yleinen ja suosittu autonosturityyppi. Ne ovat rakenteeltaan yksinlertaisia ja selväpiirteisiä. Pilarinostin -tyypeistä suosituin on ehdottomasti kaksipilarinostin.

Kaksipilarinostin on nimensä mukaisesti kahdesta pilarista muodostuva autonostin. Nykyään yleisin malli on hydraulisesti nostava tyyppi, jossa kummassakin pylväässä on hydraulisylinteri ja se nostaa aseteltavia nostokäpäliä. Pilareissa liikkuvat nostokäpälät on kiinnitetty toisiinsa tasaavilla turvavaijereilla. Kaksipilarinostimessa on yleensä mekaaninen turvalukitus, joka avataan sähköisesti tai manuaalisesti. Manuaalilukituksen käyttövipu on yleensä hydrauliyksikön vieressä, joten käyttö on helppoa.

Kaksipilarinostimia on kahta päätyyppiä. Ns. lattiavapaa malli, jossa turvavaijerit ja hydrauliletku kulkee yläkautta. Tämän pilarinostimet huono puoli on se, että ylhäällä kulkeva palkki rajoittaa korkeiden autojen, kuten pakettiautojen nostoa, mutta lattia pysyy tasaisena eikä haittaa esimerkiksi vaihteistonostimen käyttöä. Lattiavapaa malli on kahdesta vaihtoehdosta korkeampi, joten tallin korkeus kannattaa selvittää ennen hankintaa.

Toinen kaksipilarinosturi-tyyppi on malli, jossa turvavaijerit ja hydrauliletku kulkee alakautta lattialle asennettavan kourulevyn alla. Hyvänä puolena tässä autonosturi-tyypissä on matala kokonaiskorkeus, jos tallin katto on alhaalla ja sitten se , ettei nosturin yläosasassa ole korkeutta rajoittavia palkkeja. Korkeampienkin pakettiautojen nostot onnistuvat, jos vain tallissa riittää kokonaiskorkeutta. Joidenkin mielestä lattialla oleva kourulevy on häiritsevä.

Rakenteeltaan tukevin pilarinosturi on nelipilarinostin. Tämä on autonostin, jossa auto ajetaan nostosilloille ja auto nostetaan pyöristä nostaen. Nostin seisoo tukavasti neljällä jalallaan, jotka ovat vielä tasojen päissä. Lukitus on yleensä mekaaninen ja nosto saadaan aikaiseksi yhdellä pitkäiskuisella hydraulisylinterillä vaijeri- ja taittopyörämekanismin avulla. Nelipilarinostimessa on yleensä yksi tai kaksi akselikevennintä ja paikat pyöränsuuntauksen pyörivälle tasolle etupyörien alle ja takapyörillä rullien päällä oleva taso, joka vapautetaan vapaasti liikkumaan, kun tehdään nelipyöräsuuntauksen säätöjä. Tämä pilarinostin on todella monen ostajan suosikki. Haittapuolena on melko suuri tilantarve.

Näytetään kaikki 4 tulosta

Näytetään kaikki 4 tulosta