TPMS-anturit ja ohjelmointilaitteet

TPMS-anturit ja ohjelmointilaitteet

Uusien autojen pakollisena varusteena on rengaspaineen valvonta eli TPMS, joka ilmoittaa kuljettajalle mahdollisesta alentuneesta rengaspaineesta. Yleisimmin valvonta on nykyisin hoidettu rengasventtiiliin integroidulla paineanturilla, joka on langattomasti yhteydessä ajoneuvossa olevaan yksikköön ja joka antaa varoituksen kuljettajalle.

Uuden auton mukana seuraavassa kesärengassarjassa on tehdasasenteiset anturit, jotka on tehtaalla sovitettu toimimaan kyseisessä automallissa. Kun asiakas hankkii talvirengassarjan autoonsa, suositellaan siihenkin rengasasrjaan hankittavaksi TPMS anturit, pakollista se ei kuitenkaan ole, mutta usein tästä seuraa, että auto ilmoittaa enemmän tai vähemmän näkyvän varoituksen rengaspaineista.

Suositeltavaa siis on, että auton toinenkin rengassarja varustetaan rengaspaineen valvonta-antureilla. Tällöin asiakas voi hankki anturit ns. merkkiliikkeestä usein erittäin kovaan hintaan tai valita vapaasti ohjelmoitavat yleisanturit autoonsa. Rengasasennuksen yhteydessä ohjelmoitavat anturit sovitetaan ohjelmointityökalulla juuri siihen autoon sopivaksi eikä niiden toiminta poikkea mitenkään ns. merkkikohtaisista antureista, ainoastaan hinta on eri luokkaa.

Näytetään kaikki 3 tulosta

Näytetään kaikki 3 tulosta